Het volgen van een excursie en/of stage is een verplicht onderdeel van het Noord-Hollandse stagereglement en levert twee lokale opleidingspunten op.

Excursies

De excursies worden door de Jonge Balie georganiseerd en vinden twee keer per jaar plaats. De excursies worden in de nieuwsbrief aangekondigd en aanmelding is verplicht. In het verleden hebben er ondermeer excursies plaatsgevonden naar het NFI, de Tweede Kamer en de Raad van Discipline.

Eéndaagse stages

De Jonge Balie faciliteert tevens het volgen van een ééndaagse stage. Zo is het mogelijk om een dag met de deurwaarder of met de politie mee te lopen. De ééndaagse stages vinden het gehele jaar plaats. Voor meer informatie, kunt u per email contact opnemen met de vice-voorzitter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
 

Griffierstage

Sinds eind 2011 is het voor advocaat-stagiaires mogelijk om gedurende een periode van een aantal weken een stage te lopen als griffier bij de rechtbank Haarlem, sector civiel. De advocaat-stagiaire loopt gemiddeld één keer per week mee, bereidt de zitting voor, woont deze bij en maakt na afloop daarvan het proces-verbaal. De griffierstage levert 12 lokale opleidingspunten op. Voor meer informatie over de griffierstage kunt u contact opnemen met Ellis Sengers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.